Inzicht in wie je bent en wat je kunt.

Vraag een pilot aan voor je school!

Portfolio

Het digitale portfolio van Simulise biedt leerlingen en studenten een eigen, online omgeving waarin ze alle werkstukken, foto's en video's bewaren. De opmaak en invulling is geheel vrij in te richten en je kunt onderdelen van het portfolio openbaar maken als showcase. Na de opleiding kan het portfolio worden losgekoppeld van de school zodat het portfolio verder kan worden gebruikt op een vervolgopleiding of in een baan of opdracht.

Meer over het portfolio

Rubrics

Rubrics

Simulise biedt al verschillende rubrics aan. Deze zijn ook door school zelf samen te stellen.

Rubrics kunnen eenvoudig zelf worden ingericht en voorzien van badges of niveaus. Rubrics kunnen aan opdrachten of eindtermen worden gekoppeld. Ze worden bij toekenning gekoppeld aan de items in het portfolio. Een totaal overzicht van getoonde vaardigheden wordt in spinnenwebdiagrammen getoond in het portfolio.

Zie welke rubrics er al zijn

Opdrachten

Docenten kunnen zelf opdrachten ontwikkelen in een geavanceerde arrangeertool. De opdrachten kunnen worden gekoppeld aan rubrics, bijvoorbeeld voor de 21st Century Skills. Opdrachten worden voorzien van voorwaarden en criteria. Opdrachten kunnen onderdeel uitmaken van een vooraf gedefineerd lesplan of leerroute. Voor Loopbaanorientatie en Begeleiding (LOB) levert Simulise al vele opdrachten en rubrics mee.

Docenten houden de voortgang bij door middel van overzichten per groep of per leerling. Ingeleverde opdrachten kunnen ook op plagiaat worden gecontroleerd.

Wat kun je allemaal met opdrachten?

Opdrachten
Timeline

Timeline

Omdat leerlingen het meest leren van elkaar biedt Simulise een social media platform. Elke leerling heeft toegang tot deze persoonlijke timeline en kan updates plaatsen. De belangrijkste input komt vanuit de portfolio's. Alle artikelen in een portfolio kunnen worden geplaatst in een timeline om te worden voorzien van opbouwend commentaar. Zowel docenten, leerlingen en ouders of stagebegeleiders kunnen elkaar zo helpen het beste uit zichzelf te halen. En op een eigentijdse manier.

Iedere leerling kan binnen de timeline een bijdrage leveren aan de leerprocessen van een andere leerling. Zelfsturend, reflecterend leren en werken worden in de timeline volledig ondersteund. Ervaringen worden gedeeld en de gebruikers worden uitgenodigd deel te nemen aan deze unieke vorm van samenwerken.

De kracht van de Timeline

Vraag nu zelf een demo aan!

En probeer Simulise vrijblijvend 4 weken uit!